No Widgets found in the Sidebar

Kinek ajánljuk a szoftverfejlesztő és tesztelő képzést?

 

Ajánljuk mindazoknak, akik kíváncsiak arra hogyan készülnek a játékprogramok, milyen elvek mentén írják a modern, mindennapi életben is használt alkalmazásokat, akik szívesen foglalkoznának új technológiák kipróbálásával, integrálásával.

Ha van benned “gondolkozásra való készség” – fűszerezve egy kis kreativitással, egyéni fantáziával, problémamegoldó képességgel, no meg kitartással, akkor kiváló programozó válhat belőled!

Mit csinál egy szoftverfejlesztő?

A szoftverfejlesztő jó kommunikációs készséggel rendelkezik! Megérteti gondolatait szóban, írásban és kódban is! A szoftverfejlesztés együttműködésre épül. A fejlesztőnek kommunikálnia kell a megrendelővel, a csapattársaival, közös fogalomrendszert kell kialakítaniuk a munka során, pontosan meg kell tudni fogalmazniuk a problémát. A megbeszélések során az egész rendszer működését előre ki kell gondolniuk, meg kell tervezni a munkafolyamatokat, lépésekre kell bontani a feladatot és át kell fogalmazni azt az adott program nyelvére.

Egy programozónak egyszerre több nyelvet is “beszélnie”, értenie kell. Szükséges ismerni az alkalmazott platform “standard” nyelvét (pl. JAVA, C#), mellette használatosak még az SQL, XML, a kézzel_fabrikált.txt vagy config állományok, a szkriptnyelvek (PHP, JavaScript), illetve a leíró nyelvek (HTML, CSS) is.

Milyen munkakörben tudsz elhelyezkedni a képzés befejezését követően?

Szoftverfejlesztő és alkalmazásprogramozó stúdiókban:

  • programozóként
  • fejlesztőként
  • karbantartóként
  • szoftver- és rendszertesztelőként
  • adatbázis fejlesztőként
  • szoftvertelepítőként

Önálló vállalkozást is kezdhetsz vagy tanulmányaid folytathatod a felsőoktatásban.