No Widgets found in the Sidebar

Erasmus

erasmuslogók 3as

Erasmus+ diákmobilitás Svédországban

2017.05.29.-06.02.

Diákjaink Erasmus+ pályázat keretében vendégeskedtek Svédországban, ahol keresztelővel kapcsolatos szokásokkal, hagyományokkal ismerkedhettek meg portugál, román és svéd diákokkal közösen. Ezen kívül a csetés diákoknak lehetőségük volt részt venni különböző kulturális eseményeken, betekintést nyertek a külföldi diákok mindennapjaiba, kirándulás keretében megismerhették a jellegzetes svéd tájat, valamint fejleszthették angol nyelvtudásukat is.

A tanulóknak a külföldi diákokkal közösen lehetőségük volt svéd kulináris élmények megtapasztalására. A nemzetek ételeinek vacsoráján lángost sütöttek a szakgimnázium tanárainak segítségével a csepeli diákok.

Az Európai Unió támogatásával létrejött program célja, hogy a résztvevő országok bemutassák saját tradíciójukat, szokásaikat.

ELVÁLASZTÓ

Promoting National Identity in European Context through Customs and Traditions

logo

Projekt kezdete: 2016.09.19.
Projekt vége: 2018.09.18.
Időtartama: 24 hónap

 

Koordinátor intézmény: Liceul Tehnologic Economic de Turism (Romania) – http://gsetis.ro

Partner intézmények:

Célok:

 

  1. Multikulturális fejlődés, mely segíti a diákok és a tanárok integrációját az európai oktatási rendszerbe.
  2. Diákok és a tanárok idegen nyelvi kompetenciájának erősítése.
  3. Infokommunikációs készségek fejlesztése.
  4. Kreativitás, gondolkodás és csoportmunka ösztönzése.

A célcsoport megközelítőleg 100 diákot és tanárt érint. A diákok olyan 15-20 év közötti tanulók, akik a partner iskoláknál tanulnak. A partner iskolák Romániában, Svédországban és Portugáliában találhatók. A projektben résztvevő diákok célja idegen nyelvi tudásuk fejlesztése, az európai kultúra megismerése, valamint a digitális kompetenciák használata.

A projektben részt vevő tanárok széles látókörűek, előnyben részesítik a modern tanítási módszereket, ezzel erősítve az európai szintű partnerséget.A projektben a nemzeti sajátosságokat, mindennapi életünket végigkísérő hagyományokat és szokásokat mutatják be egymásnak a partnerországok.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

erasmus